A szlovákiai Viessmann Kupán járt a Honvéd Zalka SE legifjabb biatlonosai, a "testvér" klubja által rendezett nemzetközi légfegyveres és kispuska versenyen augusztus utolsó hétvégéjén. Gál Ágota edző beszámolója szerint a kis korosztályban 2014 és fiatalabbakkal is indultak, akik nem versenyeztek még külföldön és főleg nem lézer biatlon fegyverrel. Ügyesen hiba nélkül teljesítette a versenyt Nagy Hugó Gellért és Kovács Laura, aki a vasárnapi egyéniben 17 főből a 4. helyen végzett hibátlan lövészetével.

Juhász Marcell és Zsófia sem volt még külföldön, de szülői segítséggel ők is kipróbálhattak, milyen is, ha 20-an, 30-an indulnak több nemzetből egy kupán. A hazai versenyrendszerünk nem kedvez ennek a korosztálynak, mivel idehaza a gyerek II. korosztály kitámasztással lő. A szlovákoknál pedig hátra kell venni a fegyvert és lasszóval lőni, mint a " nagyok". A pálya nehézsége is más, mint Galyatetőn. Mindkét versenyző ebben a korosztályban is remekül helyt állt, egy gyengébb minőségű körtáras fegyverrel. Marcell 4. helyezést ért el. Sok versenyzőt kizártak pályatévesztés miatt.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.