A Magyar Sí Szövetség Családi Szezonnyitó Sportnapot rendez október 8-án, Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában. A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, valamint a klubok versenyzőit, képviselőit várják. A kezdők a sportágválasztó programok alkalmával szakemberek segítségével kipróbálhatják a következő sportokat, aktivitásokat:

-          síugrás mini síugrósáncon

-          lézeres mini biatlon

-          alpesi síelés műanyag tanpályán

-          sífutás műanyag tanpályán

-          síroller.

A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy verseny keretein belül is bemutathassák tudásukat a nyílt síroller versenyen vagy a műanyagpályás alpesi síversenyen.

A pekingi téli játékok síolimpikonja - Tóth Zita alpesi síző, Pónya Sára sífutó, Kékesi Márton alpesi síző, Kónya Ádám sífutó – is jelen lesznek, akikkel a gyerekek és a felnőttek egyaránt megismerkedhetnek.

Délután a szövetség a Chernel István Sí és Turisztikai klaszterrel együttműködve szakmai workshopot rendez, ahol a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődök.

A Magyar Sí Szövetség Családi Szezonnyitó Sportnapjának programterve:

9:00 - 11:30 Műanyagpályás alpesi gyermekverseny
10:00 - 11:30 Sírolleres sífutó verseny
10:00 - 16:00 Sportágválasztó gyerekeknek (lesiklás, síugrás, sífutás, síroller, lézerlövészetes biatlon)
11:00 - 11:30 Megnyitó
11:40 - 12:00 Eredményhirdetés
13:00 - 14:30 Szakmai Workshop: A hazai sísport múltja – jelene – jövője: Az összesen másfélórásra tervezett program első felében öt előadó lesz:
- Dr. Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnöke
- Dr. Egri Katalin  a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke
- Fehér Gyula a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke
- Kékesi Márton alpesi síelő olimpikonunk
- Mikó Gergely a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója
A műhelymunka második felében a szakmai- és érdeklődő közönséget közös gondolkodásra várjuk, leginkább a sísport jövőjét érintő kérdésekben.

Előzetes jelentkezés nem szükséges, azonban az előre regisztráltak  (az első 35 fő jelentkező) részére tudunk ülőhelyet biztosítani. Regisztrálni lehet a jelentkező nevének megküldésével a feher(kukac)skioutlet.hu e-mail címre, 2022. október 7-én (péntek) 18 óráig.
 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.