A diákolimpia óta rendszeresen látogatják a sífutópályát a kisdiákok, akik szakemberek segítségével próbálhatják ki a sífutást. 

Az Északi Sívilágbajnokság előtt egy kicsit tekintsünk vissza egy sikeres kezdeményezésre, mely a Normafa Parkban zajlott és zajlik a mai napig. A Magyar Sí Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Normafa Park rendezésében került lebonyolításra 2023. február 8-án a Sífutás Diákolimpia Országos Döntője. A rendezvény mellett ugyanakkor egy rendkívüli programról is örömmel számolunk be. A XII. kerületben működő Hegyvidéki Sportközpont Nonprofit Kft. sportszervezője, Lohn Angéla a XII. kerületi általános iskolákkal vette fel a kapcsolatot, és szervezte meg, hogy a Diákolimpia délelőtti és délutáni futamai között a kerületi kisiskolás diákok számára lehetőség nyíljon a sífutás sport kipróbálására. 

A kerületi iskolák közül a Zugligeti Általános Iskola és a Németvölgyi Általános Iskola diákjai éltek a lehetőséggel, lelkesen csatolták fel a sífutó léceket és próbálták ki a sífutást a jól előkészített sífutó nyomokban. A diákok felszereléseit a Vasas SC sífutó szakosztálya, míg az oktatást a Bozsik Sífutóiskola oktatói biztosították. A diákok testnevelő tanári visszajelzései alapján a program felkeltette a diákok és a testnevelő tanárok érdeklődését, így a jövőben szeretnének élni azzal a lehetőséggel, hogy a testnevelés tantervbe a téli sportok közé a sífutás is beilleszthető legyen. Több kerületi iskola közel helyezkedik el a Normafa Parkhoz, így erre minden lehetőség adott. 

Az idén eddig 40 kisdiák próbálhatta ki a sífutó sportot, amire – a visszajelzések alapján – óriási igény van.  A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy a gyerekek az esemény óta eltelt két hétben is rendszeresen felkeresték a sífutó pályát, így a jövőben a Magyar Sí Szövetség, a Normafa Park és a XII. kerületi Hegyvidék Önkormányzat alá tartozó Hegyvidéki Sportközpont azon dolgozik, hogy még több diáknak nyíljon lehetősége a sífutás megismerésére.

Szerző: Bereczki Brigitta

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.