Kónya Ádám, Lágler Kristóf és Büki Ádám is jóval túlteljesítette az előzetes várakozásokat az Északi sívilágbajnokság 15km egyéni versenyében, Planicán. Kónya Bálint szövetségi kapitány értékelte versenyzőink produkcióját.

„Mindhárom fiú jól futott, mindenkinek sikerült felülmúlnia a várakozásainkat 15km-en, így elég jó a hangulat most a csapatban. Beszédes, hogy a fiúk jóval előrébb végeztek, mint ahova rangsorolva voltak. Nem is kevéssel, van, aki több mint 10 pozícióval, valaki közel 10 hellyel teljesített jobban. Ilyen sem fordult elő még, hogy sífutó világbajnokságon 3 férfi sportolónk versenyezhetett a 15km-s döntőben, sőt olyan sem volt, hogy egynél több. Ez most egy jó pillanat a magyar sífutásban, vagy legalább is, ami a férfi szakágat illeti.

Kemény volt a pálya, nagyon hosszú emelkedőkkel. Az egyik szakaszon mintegy 2km-en át szinte csak felfelé kellett futni, sokan el is véreztek ott, de szerencsére a fiúk ésszel mentek bele, és így a végéig kitartott a lendület. Úgyhogy ez egy jó befejezése volt a vébének. Örülünk, hogy a szezon legfontosabb versenyén sikerül az eddigi legjobb teljesítményt nyújtani, és jó érzésekkel megyünk neki a következő versenyeknek.

Eredmények:

78. Kónya Ádám

82. Lágler Kristóf

85. Büki Ádám

A teljes eredménylista itt elérhető

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.