A Panoráma SE, a Honvéd Zalka és a Vasas versenyzői, valamit a Nordsport képviseletében Hegedűs Flóra vett részt a szlovákiai Cserpatakon (Osrblie) rendezett Szlovák Biatlon Bajnokságon, ahol kispuskás és légpuskás versenyt is rendeztek a gyerekek számára.


Jó lehetőségnek bizonyult a versenyzés a korosztályos világbajnokságon induló Bozóki Laura és Szőllős Dániel számára. De a többiek is sokat tanulhattak ezekből a versenyekből, és lehetőséghez jutottak, hogy megméressék magukat nemzetközi szintéren. A kispuskás verseny kemény havon zajlott. A tömegrajtos számban Bozóki Laura a 4. helyezést szerezte meg korosztályában 0,2,2,0 kiváló lövészetének köszönhetően.40 mp hátránnyal az első legjobb szlovák versenyzőre és 18 mp a dobogóról az elmaradása. Szőllős Daniel a jó futása ellenére lövészete megpecsételte a jobb eredményt.

A légfegyveres tömegrajtos számban Mikola Márk /Honvéd Zalka/ a 6. helyezést szerezte meg a serdülő I. kategóriában

Összességében elmondható, hogy a gyerekek sokat fejlődtek az elmúlt hetekben. Korábban a mezőnyhöz képest 4-7 perces elmaradást a szezon második felére sikerült 2-3 perces elmaradásra faragni. Ez annak is betudható, hogy míg a szezon elején Magyarországon nem igazán volt lehetőségük a havas edzésekre, addig Szlovákiában hóágyúzott pályán mehettek. De nem csak a gyorsaságuk fejlődött, az erősebb tempó mellé a lövészetük is sokat javult. Kiemelem Besze Dániel, Besze Regina, Benyovszky Lili lövészeti teljesítménye, akik 1-2 alkalommal hibáztak az erős, színvonalas mezőnyben. Potz Natasa, a Panoráma SE versenyzőjének a lövészet nem sikerült, aki ennek ellenére az erős középmezőnyben teljesített, de ha a lövészete még jobb lesz, akkor kiemelkedő eredményeket láthatunk tőle akár 03.04-5.én szintén a szlovákoknál légfegyveres versenyen.

 

Ugyanígy a Zalka kiegészülve a gyerek I-II korosztállyal 03.04.-én a technikailag nagyon képzett szlovák biatlon versenyen életükben először fognak rajhoz állni.

Azon kívül, hogy ez nagy élményt jelent számukra, a hasonló korú, nagyon képzett szlovák versenyzőket láthatják, és ez a tapasztalat a további fejlődésükre, motivációjukra is pozitív hatással lehet.

 

Gál Ágota

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.