Bozóki Laura és Szőllős Dániel képviseli hazánkat a biatlon ifjúsági világbajnokságon, Kazahsztánban. A kísérő-edző Pónya Sára értékelte az egyéni számban nyújtott teljesítményüket.

A nők 10km-es versenyében Laura a 63. helyezést érte el a 79 indulóból. Igazán szép eredménnyel zárt élete első Ifjúsági VB-jén. Nagyon összeszedetten és koncentráltan versenyzett.

Az álló lövészete összesítve 90%-ra sikerült, ami kiemelkedően szép eredmény, ilyen terhelés mellett pedig pláne. Összességében is teljesen megvagyok elégedve lövészetével, mivel a fekvő hibák éppen, hogy nem estek le, sok közülük érintő volt, ráadásul, hogyha a lövések szórását nézem, szorosan egymás mellett voltak, szűk szórásban. Laurának nagyon jó érzéke van a lövészethez, emellett pedig kiemelném azt is, hogy a mai versenyen 1. helyen végzett a lövő idejével és a lőterén eltöltött idejével is az egész mezőnyben. Eddigi leggyorsabb álló lövészetét produkálta ma 19mp-vel.

(Lövészet: f,á,f,á: 2,0,3,1)

Dani a férfiak 12,5km-es számában a 71. helyezést érte el a 94 versenyző között. Nagyon ügyesen lőtt, sikerült elérnie élete legjobb lövészetét egyéni versenyszámban, összesen 6 hibát vétett, ráadásul a világbajnokságon, ahol általában nagyobb a nyomás és az izgalom is. Az első fekvő lövésnél gyönyörűen egyben volt a lövő csoportja, ami meg is látszódott a lövészetén, hiszen nem hibázott. A futás is nagyon jól ment neki, az erejét szépen át tudta vinni a technikába és a sízésbe.

(Lövészet: f,á,f,á: 0,1,3,2)

Véleményem szerint, nem feltétlenül azt kell néznünk, hogy hányadik helyen végzünk, vagy mennyi versenyzőt tudtunk megelőzni. Számomra mindig az a cél, hogy magunkhoz képest tudjunk jól teljesíteni és kihozni magunkból a lehető legtöbbet, a gyerekeknek pedig sikerült ezt elérni. Öröm volt látni mindkettőjük versenyét, teljes mértékben kihozták magukból a maximumot.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.