Két magyarnak is szurkolhatunk a pénteken kezdődő faluni Sífutó Világkupán. Lágler Kristóf és Kónya Ádám holnap 10km klasszikus, szombaton skating sprint számokban indul. Kónya Bálint szövetségi kapitány az elvárásokról és a kitűzött célokról nyilatkozott: 

"Kristóf jó formában van, a VB-n is kiválóan ment, az előző heti skalkai OB-n is nagyon szépen teljesített, pedig a wax nem volt az igazi, és bízom benne, hogy most a világkupára is megmarad ez a jó forma. A mai edzés biztató volt. Ádám a VB után megint legyengült, pár napig hőemelkedése volt. A hétvégi OB-n kicsit szenvedett, de a mai edzésen már teljesen jól érezte magát. 

Nagyon kemény a mezőny, még más világkupákhoz képest is. A cél, hogy a fiúk mindent ki tudjanak adni magukból, úgy érjenek célba, hogy nem hagytak semmit a pályán. Hogy ez helyezésben és pontban mire lesz elég, az egyelőre másodlagos. Ez a Világkupa, örülünk, hogy itt lehetünk. Bízom benne, hogy idén is sikerül a top30-ban szerepelni az országok közötti világranglistán. Akkor jövőre is pénzdíjakért futhatna a csapat. "

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.