10km egyenkénti indításos klasszikus stílusú versenyen futott ma a svédországi Falunban rendezett világkupán Kónya Ádám és Lágler Kristóf. A versenyt Kónya Bálint szövetségi kapitány értékelte:

"Borzasztóan nehéz körülmények voltak, melyek még izgalmasabbá tették a versenyt. Rajt előtt nem sokkal elkezdett erőteljesen havazni, ami klasszikus versenyen a lécválasztást és a waxolást nagyon megnehezíti. Aztán rajt előtt pár perccel alább hagyott. Az új szabályok szerint, 30 perccel a rajt előtt a rajtzónában kell lennie a versenyléceknek, és versenyzőnként maximum 2 párat lehet készíteni. 1-1 klister és 1-1 no-wax sí volt bekészítve mindkét fiúnak. Végül a klister léceket választották, és nagyon jól döntöttek, hiszen a verseny alatt majdnem teljesen elállt a havazás, és a no-wax nem fogott volna semmit.

Nagyon jól ment mindkét fiú. Rajtunk kívül nem indultak kis nemzetek sífutói, így tényleg a krémek krémje ellen kellett versenyezni. Ez a holnapi skating sprinten sem lesz máshogy. Az persze nem néz ki túl jól, hogy mi zártuk a sort, de ez az időhátrány és a FIS pont is kiváló egy világkupán. Előrelépés a tavalyi szezonhoz képest, de remélem jövőre egy ilyen eredménnyel már nem leszünk elégedettek. Jól esik, hogy más nemzetek edzői és pár sportszergyártó képviselői is gratulál. Ezzel azt éreztetik, hogy szerintük is ide tartozunk."

Holnap 11:40-től lehet szurkolni a két srácnak szabad stílusú sprinten.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.