A köztársasági elnökasszony Monspart Sarolta tájfutó világbajnok tiszteletére állított emléktábla avatásán és egy közös futóprogramban vett részt. Novák Katalin jelen volt egy találkozón is, melyen a Magyar Sí Szövetség elnökével, Dr. Fürstner Józseffel és a Normafa Park ügyvezetőjével, Mikó Gergellyel a hazai szabadidős síport jövőjéről is beszélgetett.

Az elnökasszony lelkes síelő, másfél éve nyilatkozta: “Négyéves korom óta síelek, ez a sport az egyik szenvedélyem. Egyetemista koromban síoktatással kerestem meg a síelések árát, aztán öröm volt férjemet és gyermekeimet tanítani. Szeretem a havas táj csendjét, a nézelődést a felvonóról, a lesiklást, és azt az érzést, amikor az egész napos síelés után kiszabadul a lábam a síbakancs szorításából.”

Monspart Sarolta tájfutó-világbajnokról ünnepélyes emlékfaültetéssel és emléktábla-avatással is megemlékeztek a Normafánál. Az eseményről az M1 Híradója is beszámolt.

Forrás: sieljitthon.hu

Kép: Hegyvidék.hu

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.