Bánás Artúr csaknem húsz éven keresztül fejlesztette az alpesi sísportot bemutató tematikus bélyeggyűjteményét, amelyet a mai napig folyamatosan bővít. A gyűjtemény számos kiállításon megjelent világszerte. A 81 éves sportember nem csak a bélyegekért, de az alpesi sízésért is szenvedélyesen rajong, 2022-ben elnyerte a Magyar Sí Szövetség Örökös Bajnoka címet és az elmúlt szezonban is Magyar Kupa győztes lett kategóriájában.

Alpine Skiing – One of the Most Popular Winter Sports – ez a címe Bánás Artúr gyűjteményének, mely a világ jelentős bélyegkiállításain keltette fel a szakértők érdeklődését. Valamennyi földrészen járt már és legutóbb Ausztriában, Gmundenben tavaly augusztusban megkapta a kategória győzelmet a tematikus kiállítók között, ráadásul az Alpok-Adria eszmeiség legjobb gyűjteményének választották. Ennek a terjedelme 96 darab A4-es lap, melyért Artúr megkapta a nagy aranyérmet és a Bajor Bélyeggyűjtő Szövetség különdíját.

Ebben az évben Tata ad otthont az ország legnagyobb bélyegkiállításának június 28-tól július 1-ig, ahol a tiszteleti osztályban meg lehet tekinteni ezt a gyűjteményt az alpesi sízésről. Benne ritka, ezáltal értékes bélyegtervekkel, próbanyomatokkal, tévnyomatokkal és postai dokumentumokkal.  Érdemes végignézni, mivel van egy olyan tematikus felépítése, amit mindenki értékelni tud, pláne azok, akik értenek hozzá. 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.