Életének 93. évében meghalt Schäffer János. 
Szeretett felesége, Marika mellett Jani bácsinak a sízés volt a nagy szerelme.
1930. augusztus 19-én született. A Goldberger SE-ben,1948-ban kezdett el versenyezni, majd a Budapesti Honvéd sífutója lett. Több évig a válogatott keret tagjaként vett részt nemzetközi versenyeken. Aktív sportolói pályafutása után 1959. és 1962. között klubjában edzőként dolgozott, ezt követően 1970-től 1973-ig a válogatott sífutók edzője volt.

 A 70-es években részt vett a biatlon szakág létrehozásában. Egy éven át társadalmi munkában betöltötte a síszövetség főtitkári posztját. Csapatvezetőként 1992-ben jelen volt az Albertville-i téli olimpián és 1996-tól aktívan szervezte az alpesi sí és a sífutó diákolimpia versenyeit és a Magyar Bajnokságokat a 2010-es évek elejéig. Az utóbbi években, amikor egészsége engedte, örömmel kilátogatott a sídiákolimpiákra.  

Szenvedélyesen kutatta a sí hazai és külföldi történetét, fejében volt a teljes magyar sísport és a klubok múltja. Gyakran publikált különböző síújságokban.

A Sí című könyv szerzője volt, de egy másik kötet megalkotása is a tervei között szerepelt. Évek óta dolgozott egy sítörténeti anyagon, melyet már nem tudott kiadni.

Utolsó éveiben szeretett felesége elvesztése után unokáival, dédunokáival töltött sok időt.

„101 évig szeretnék élni, és szeretnék még tenni a sísportért” – ezt mondta néhány hónappal ezelőtt, hiszen ezt ígérte Berecz Bélának, akivel számos síversenyt szervezett. De ez nem adatott meg neki …

2023. május 2-án érte a halál.

Őszinte részvétünk a családnak!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.