Életének 78. évében elhunyt Rádics János korábbi sífutó versenyző, edző, a sífutók korábbi szövetségi kapitánya. Jani, ahogy mindenki ismerte, éveken át elnökségi tagként is aktív szerepet töltött be a sportágban.

Budapesten született 1945-ben, a VASAS SE sífutója volt. Feleségével, a korábbi evezős bajnok Incivel 50 éve éltek boldog házasságban, gyermekeik és unokáik is a sport szeretetében nevelkedtek. Vidám természetű, barátságos ember volt, aki élt-halt szeretett sportágáért.

Jani a sífutó versenyzést követően edző, szövetségi kapitány és elnökségi tag is volt, emellett 40 éven keresztül ő rendezte az összes hazai versenyt, valamint néhány kiemelkedő nemzetközi eseményt, így a többi között világbajnokságot is. A hazánkban 1991-ben megrendezett Junior Biatlon Világbajnokság, valamint az Erdészeti Európa Bajnokság fő rendezőjeként tevékenykedett Galyatetőn. A Siófoki Síroller Világbajnokság magyarországi megálmodója és aktív szervezője is volt.

 A magyar sísport északi szakágának legsikeresebb téli olimpiáján az 1992-ben a franciaországi Albertville-ben megrendezett ötkarikás játékokon a biatlon válogatott csapat (5 férfi és 4 női résztvevő) edzőjeként vett részt.

Sporttásaival közösen álmodták meg és hozták létre a Galyatetői Biatloncentrumot, majd Rádics Jani tartotta fenn azt hosszú évtizedeken át. Ezekben az években Galyán a sífutók és a biatlonosok mellett a parasízők is megfelelő körülmények között edzhettek.

Jani mindent megtett Galyatetőért, az északi szakágért, de az egész szövetség felemelkedéséért is. Édes Jánossal 1990 körül ismerkedett meg, és ezt követően közösen fejlesztették a galyatetői biatlon centrumot. Együtt hozták létre a Panorama SE-t, melynek színeiben korábbi biatlonosunk, Gombos Károly a legnagyobb sikereit érte el, és beért a világkupa mezőny szintjére.

Versenyzői közül többen is szép eredményeket szereztek nemzetközi szinten is. Az utóbbi években, mint a Panoráma SE alapító tagja és szakmai vezetője vett részt a hazai síéletben.

Kedves János, Jani! Kívánjuk, hogy nyugodj békében és Schäffer Jani bácsival együtt vigyázzátok a magyar sísport jelenét és jövőjét!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.