Speciális analízissel egybekötött havas edzéseket tart Kékesi Márton a Mölltal gleccseren.

A DVTK SE és a magyar alpesi válogatott sízője elmondta, milyen munkát végez, és mik a tervei a nyári felkészülési időszakra.

„Most privát GS edzőtáborban vagyok a személyi edzőmmel édesapámmal. Első nap ráhangolódás volt kapuk nélkül GS sível. A tábor speciális, mert az edzés közben fiziológiás méréseket csinálok egy multiszenzoros Carv talpbetéttel, ami nézi a síelés jellemzőit, illetve az izom oxigén állapotát is mérem, hogy melyik izom fárad ki jobban az lábban sízés közben. A második naptól a szlovénokkal edzettem sok menetben és ugyanúgy analízissel együtt.

Egy nap alatt eléggé ki lehet fáradni, mert reggel megyünk fel a hegyre és délután le, napközben egy-két pihenővel. Délután pedig mindig technikai sízést végzünk. Erre a módszerre időnként visszatérek, mint most is.

A következő szezont tervezem, van egy nagy nemzetközi csapat, ahová a csatlakozásom körvonalazódik, és most nyáron már fogok menni velük egy pár gleccseres edzőtáborba Franciaországba és Svájcba.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.