A Vasas síszakosztálya Barak Balázs személyében leigazolta első téli parasportolóját. A Pasaréti Síiskola vezetője, Krakler Kata szerint mindenki örömmel állt az ügy mögé, ezért már a 2026-os Milánóban és Cortina d’ Ampezzóban sorra kerülő téli paralimpiai játékokon való részvételt tervezgetik.

Korántsem véletlen, hogy Barak Balázs, a lehető legnagyobb célokkal vágott neki a versenyzésnek, hiszen az életét alapjaiban megváltoztató 2018-as balesete is sportolás közben érte. Az igen aktív fiatalember mindig is szerette a nagy kihívásokat, s amikor kerekesszékbe került, akkor sem akart lemondani kedvenc időtöltéséről. A mozgás, a sebesség, és a természetközeliség ugyanolyan fontos maradt a számára, mint korábban.

Hogy Balázs útja hogyan vezetett a Vasas síszakosztályába és milyen célokkal vág neki a paralimpiai felkészülésnek, kiderül a vele készült interjúból. A Vasas honlapján olvasható cikkben a Pasaréti Síiskola vezetője, Krakler Kata is mesél arról, hogyan haladnak majd a célig, valamint arról is beszélt, milyen élményekhez juttatják a fogyatékossággal élő embereket a síiskolánál.

Szöveg: vasassc.hu

Fotó: retigerzsonphotography 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.