Biatlon népszerűsítő eseményt szervezett Gyöngyössolymoson a síszövetség és a Honvéd Zalka SE május végén.

A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola gyereknap alkalmából szervezte rendezvényét. A résztvevőket sport állomásokkal várták, melyek közül az egyiken a biatlon sporttal ismerkedhettek meg a gyerekek és tanáraik.

 Az iskola minden diákja lehetőséget kapott, hogy kipróbálja a biatlont, a síszövetség által biztosított lézer lövészetet és különféle zárt irányzékú biatlon fegyvereket is. A diákok először a lőtéri biztonsági szabályokat a fegyverhasználatot, célzás elméleti képzését kapták meg majd az éles lövészetre került sor. 

Egy-egy osztály tanulói az akadálypályával nehezített lövészetet is kipróbálhatták.

A 4 alsós osztály és a 4 felsős osztály csaknem 170 diákja élvezhette a biatlon nyújtotta örömöket és kihívásokat.

Köszönjük a lehetőséget Szentpéteri Gábor Ferenc iskolaigazgatónak és a tanári karnak, valamint a Honvéd Zalka lelkes csapatának: Gál Ágota edzőnek, Benyovszky Luca segédedzőnek, valamint Szőllős Kristófnak, Benyovszky Lilinek, Besze Reginának és Bírner Lénának az iskola tanulóinak, akik aktív versenyzők a Zalkában.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.