Az Elnökség határozata értelmében alpesi szövetségi kapitánynak 2024. április 30-ig Szepesi Bertoldot választotta meg. Így a szakvezető már a második szezonját kezdi meg ebben a pozícióban. A megválasztását követően osztotta meg terveit honlapunkon.

 
"Rendkívül megtisztelő, hogy az idei szezonban is elláthatom a szövetségi kapitányi pozíciót. Az elmúlt szezon kiemelkedően jól sikerült, számos olyan sporttörténelmi siker született, amit korábban elképzelni sem tudtunk volna. Több versenyzőnk, sőt, szinte az összes - kiemelten az utánpótlás korú versenyzőink - fejlődtek exponenciálisan.

Ennek köszönhetően idén a nőknél kettővel több kvótával rendelkezünk nemzetközi versenyeken, a férfiaknál pedig egy extra kvótát fog kapni Magyarország. 

“A tavalyi szezonban Bányai Attila a Super G-ben szerzett EYOF aranyérmével és az ifjúsági világbajnokságon elért két U18-as dobogós helyezésével megkoronázta az évet. Célunk, hogy fejlődése töretlen maradjon és sikersorozata az U21-esek között is folytatódjon!

Az idei szezon egyik kiemelt nemzetközi versenye az Ifjúsági Olimpiai (YOG) lesz, ami Koreában a 2018-as téli olimpia helyszínén kerül megrendezésre. A másik az Ifjúsági Világbajnokság, amely két kiemelt versenyzőnknek, Úry Bálintnak és Trunk Tamásnak is az utolsó lehetősége lesz ezen a szinten bizonyítani. Szeretnénk, ha versenyzőink ezeken a versenyeken csúcsformájukban lehetnének. 

Tóth Zita az Európa Kupa sorozatra fog koncentrálni, továbbá tervezzük, hogy idén világkupán is újból rajthoz áll majd. Úry Bálint és Trunk Tamás szintén belekóstolhat az Európa Kupa sorozatba, és reméljük, hogy FIS pontjaik javításával ők is hamarosan kivívhatják a Világkupán való indulás jogát. 

Az idén serdülőből fellépő elsőéves ifjúsági versenyzők fejlődése is prioritást élvez majd, hiszen ebben az szezonban főleg nekik lesznek kiemelkedő megmérettetéseik. 

Az egyik fő cél továbbá az, hogy a magyar csapat egésze és az egyéni versenyzők is kiváló eredményeket érjenek el a szezon során. Ez magában foglalhat dobogós helyezéseket, győzelmeket, valamint a versenyzők által elért személyes legjobb eredmények javítását is.

Célom és feladatom, hogy segítsem a versenyzőket abban, hogy fejlődjenek és javítsák képességeiket az alpesi sportágban, továbbá a csapategység erősítése, a pozitív légkör megteremtése és a versenyzők motiválása. 

Fontos megjegyezni, hogy a fent említett célok és prioritások finomhangolása a csapat specifikus helyzetétől függően változhat, ahogy azt a tavalyi szezonban is láthattuk."

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.