Sport témahetet tartottak a budai Music House óvodában, melynek során a gyerekek egyebek mellett a sísportról és az olimpiai játékokról is ismereteket szerezhettek olimpikonunk, Kékesi Márton közreműködésével.

Az óvoda vezetősége a zenei és idegen nyelvi foglalkozások mellett a gyermekek mozgásának fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet már egészen fiatal kortól. Ezért a nyári táborukat is a sport téma köré szervezték, hogy a gyermekek minél többet megtudjanak a különböző sportágakról a rendszeres testmozgás megszerettetése érdekében.

„A "Gyermekek olimpiája" című augusztusi nyári tábor zárónapján az intézmény kis diákjai az olimpikon sízővel, Kékesi Mártonnal találkozhattak, aki különböző színes, izgalmas a sportággal kapcsolatos játékokkal, programmal készült. A gyermekek fantasztikusan érezték magukat” – nyilatkozta Juhász Edina az óvoda intézményvezetője.

A DVTK válogatott sízőjét elkísérte a bemutatóra Szepesi Bertold, alpesi szövetségi kapitány és Földesi Máté teniszező is. Kékesi Marci még nem látogatott meg ilyen kicsi gyerekeket, a sísportot népszerűsítése céljából eddig csak középiskolában és általános iskolában járt.

„Mindig örömmel veszem ezeket a meghívásokat, mert szeretném minél több gyerekkel megosztani, hogy a síelés, mennyire különleges, nagyszerű sportág, hogy hogyan telnek egy síző napjai, és hogy miért szeretem ezt a sportot. Az óvodásoknak megmutattam az olimpiai rajszámomat, a sisakomat és a lesiklómat. Lejátszottam nekik videón 2-3 lesikló futamot angol kommentálással, utána leutánoztuk a símozdulatokat, a balra és jobbra kanyarodást, majd az ugratást is. Ajándékba sísportos matricákat vittem nekik, aminek nagyon örültek. Ők is készültek ajándékkal nekem, síelős figurákat színeztek ki” – mesélte élményeit Kékesi Márton.

„Fontos beszélgetni a gyermekekkel az olimpiai eszméről, a téli sportágakról, valamint a sportszerűségről. Mindig nagy élmény a gyerekek számára, amikor találkoznak olyan példaképekkel, mint amilyen Kékesi Márton, aki már két téli olimpián is helytállt. Bízunk benne, hogy a sísportokat népszerűsítő családi napunkra is, melyet szeptember 23-án a Normafán rendezünk, sok kicsi gyermeket elhoznak a szüleik, hogy akárcsak tavaly, idén is életreszóló élményeket szerezhessenek élsportolóink közreműködésével” – mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.