A Honvéd Zalka Sportegyesület 17 versenyzővel vett részt a Szlovákiában megrendezett Viessmann Kupán. Augusztus 19-20-án két versenyt rendeztek, melyek a szlovák bajnokság számai is voltak.

Egy utolsó versenyszituációs felkészülést jelentett ez a lehetőség a klubunk roller biatlon világbajnokságra készülő csaknem teljes csapata számára. Kis Benedek Márk és Szőllős Dániel mindent beleadott a verseny teljesítésébe. Első nap a népes mezőnyben 31 fő indulóból Szőllős Dániel a kiváló futásának is köszönhetően 6. helyezést szerezte meg, míg Kis Benedek Márk a jobb lövészettel a 10. helyen végzett.

A 2008-as korosztályban versenyzőnk Besze Dániel, aki szintén az utánpótlás válogatottal készült, első helyen végzett az egyéni versenyen, ahol eddigi legjobb lövészetét produkálta: 0 2 1 1. Futó ideje a mezőnyben 3. legjobb lett. Kiemelném még Benyovszky Lili 6. helyezését is. Gaál Dóra és Hortolány Áron lövészete még nem stabil, de akarásuk és futásuk remek volt. Kovács Hunor a junior korosztályban most kezdi fizikai elmaradását ledolgozni, lövészete elfogadhatóan alakult. Ő érettségi miatt 2 hónapot ki kellett hagyjon.

A légfegyvereseinknek főleg tapasztalatszerzés céljából indultak a Viessmann Kupában. A 2015-ös születésű 3 versenyzőnk lézerrel lőtt. Nem voltunk szerencsések a 2013-2014-es korosztályú versenyzőknél, mivel ketten is pályát tévesztettek és így kizárták őket. Besze Regina a szintén nagyon népes mezőnyben a 17. helyet szerezte meg 3.0 hibával. 1.32 mp-es elmaradással, ami mutatja, hogy mennyire sűrű mezőnyben kellett helytállnia.

Vasárnap ránk köszöntött a csaknem 36 fokos meleg légmozgás nélkül. Besze Dániel tovább írta sikersorozatát. Sprint versenyszámban a dobogó 3. fokára állhatott fel 0 2 lövészettel. Míg a légfegyvereseknél Juhász Marcell 2 helye a cél előtt 200 méterrel úszott el, végül a 4. helyen zárt. Ez is kiváló eredmény a cseh és a szlovák versenyzők között. Nagy Vilmos 0 lövészettel a csaknem 40 fő induló közül az első körben 8. helyen jött 15 mp elmaradással a mass startban. Sajnos a nagy meleggel nem tudott megküzdeni.

Örülök, hogy minden évben újabb és újabb „kis bajnokok” születnek.

Szerző: Gál Ágota

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.