A szlovákiai Brezno-Osrblie az idei nyári biatlon világbajnokság helyszíne, ahova már a magyar csapat is elutazott. Az augusztus 24-27. között megrendezendő eseményen fiatal biatlonosaink számára elsősorban a tapasztalatszerzés a cél. Két rutinos versenyzőnk, a visszatérő Pónya Sára, valamint Büki Ádám a téli szezonra való felkészülés jegyében méreti meg magát. A megbízott északi szakágvezető, Szőcs Emőke a célokról és elvárásokról beszélt:

„Az idei nyári biatlon világbajnokság különleges lesz számunkra, hiszen egy szokatlanul fiatal csapattal leszünk jelen. A fiataljainknak ez az esemény egy nagy újdonságot jelent: belépő az igazi nagy biatlon világba. Izgatottan várják versenyzőink, hogy már a pályán legyenek és elkezdődjön a program. Azt remélem a bajnokságtól, hogy a fiatalok még motiváltabbak lesznek a következő téli szezonra. Pónya Sára is versenyzik újra a sérülése után, ami szintén jó hír.  Dolgozunk azon, hogy egy eredményes fiatal csapatot tudjuk összerakni, és pár éven belül akár az élmezőnnyel versenyezzünk.”

A csapat tagjai:

Pónya Sára 1999 Honvéd Zalka
Bozóki Laura 2006 Vasas
Büki Ádám 1995 Miskolci Honvéd
Szőllős Dániel 2005 Honvéd Zalka
Kis Benedek Márk 2006 Honvéd Zalka
Holló Martin 2007 Vasas
Kunos László 2007 Vasas


Edzők: Muskatal István
Csapatvezető: Gál Ágota

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.