Editet kizárták a versenyből, mivel a kötés paraméterei minimáliisan eltértek.
Szuper-óriásműlesiklással folytatódott az alpesi sí világkupa sorozat vasárnap a kanadai Lake Louise-ban. A szombati áramszünet miatti káosz helyett ma a metsző hideg fogadta a mezőnyt.

A sérüléséből visszatérő Miklós Edit a szombati versenyen magabiztos menetet futott és a 14. helyen végzett, begyűjtve 18 világkupa pontot.

Vasárnap 24-es rajtszámmal vághatott neki a távnak. A rajtja ismét jól sikerült, a felső meredek szakaszt is szépen megoldotta, de az alsó szakaszon több mint 3 másodperccel maradt el az élen álló Tina Weirather mögött. Végül a. 39. helyen zárt, de a verseny után kizárták. A számot a liechtensteini Tina Weirather nyerte, aki ezzel nyolcadik vk elsőségét szerezte. A svájci Lara Gut lett a második, az osztrák Nicole Schmidhofer léphetett fel a pódium harmadik fokára. Lindsey Vonn akárcsak pénteken, most is elszállt, de kiesett az osztrák Anna Veith is.

„Edit visszatérése a vártnál jobban sikerült szombaton lesiklásban. A vasárnapi szuper-G menete azt mutatta, hogy a váratlan helyzetekhez ismét hozzá kell szoknia, a kanyarokban még nem vállal annyit, mint korábban. Az edzésnapok és a versenyzések számával ez is alakul majd, de összeségében jól sikerült a visszatérése. Ahogy edzője, Stefan Abplanalp mondja, Editnek meg kell tanulnia újra versenyezni mindkét gyorsasági számban. Kizárás amiatt történt, hogy a kötés alatti emelő magasabban volt a megengedett 5 cm-nél, ez sajnos bárkivel megtörténhet. Reméljük, többet nem fordul elő„– nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.
„A mai nap nem ment olyan jól a sízés, mint tegnap, valahogy nem kaptam el a ritmust. Gyengén ereszkedtem. Azért zártak ki, mert minimálisan magasabban volt a kötésem, így a FIS szabványoknak nem felelt meg. De az igazat megvallva csodálkoztam volna, ha ma nem történik valami „érdekes”... Igazából elégedettek vagyunk, de ennyi balszerencse után már jó lesz hazamenni” – mondta Miklós Edit.

Majd hozzátette: Köszönöm a Megafilmnek és Kálomista Gábornak, hogy a verseny előtt mellém állt, és a támogatóim közé lépett!


Miklós Edit versenynaptára a 2017-2018-as világkupa szezonban és a téli olimpián:
2017.11.28-12.3. Lake Louise (Kanada) DH, SG
2017.12.08-12.10 St. Moritz (Svájc) AC, SG
2017.12.14-17. Val d'Isere (Franciaország) DH, SG
2018.01.11-14. Bad Kleinkirchheim (Ausztria) DH, SG
2018.01.18-21. Cortina d'Ampezzo (Olaszo.) DH, SG
2018.02.01-04. Garmisch Partenkirchen (Németország) DH
2018.02.08- 25. XXIII. Téli Olimpiai Játékok, Phjongcshang (Dél. Korea) DH, SG, GS, AC
2018.03.03-04. Crans Montana (Svájc) SG, AC
2018.03.12-18. Are (Svédország) Világkupa finálé: DH, SG

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.