A 14. helyen végzett az alpesi sí világkupa sorozat szombati lesikló futamában a kanadai Lake Louise-ban.
Váratlan helyzet adódott az alpesi sí világkupa sorozat szombati lesikló futama előtt a kanadai Lake Louise-ban. Tartós áramszünet miatt nem tudták elindítani a felvonókat, ezért a versenyt több mint egy órával elhalasztották. A felvonók helyett ratrakokkal és szánokkal vitték fel a versenyzőket a hegyre. A kalandos előzmények után végül a férfiak szuper-óriásműlesikló rajtjából elindították a versenyt.

Miklós Editet pénteken a futama megkezdése után az előtte versenyző amerikai Lindsey Vonn bukása miatt visszaküldték a rajtba, és emiatt újra rajtba kellett állnia. Ez a körülmény kizökkentette, és végül a 44. helyen végzett.

A szombati versenynapon ismét 18-as rajtszámmal indulhatott, de ezúttal nem az olimpiai bajnok után következett. Egy jól sikerült rajt után bátran sízett végig és a hatodik idővel ért célba. Ezt követően a pálya felső szakaszáról eltűnt a köd, így a magasabb rajtszámú sízőknek jobb látási körülmények jutottak, így néhány Edit elé kerültek. Végül a 14. helyen 18 világkupa ponttal zárta a versenyt, megelőzve többek között a többszörös világkupa győztes svájci Lara Gutot és az osztrák Anna Veithet.

A versenyben az éllovasok közül az amerikai Mikaela Shiffrin győzött, őt követte a német Viktoria Rebensburg, a harmadik a svájci Michelle Gisin lett.

„Magabiztos, jó mentet ment Edit, ez a reális teljesítmény tőle, és nem a pénteki. Az volt a cél is, hogy a 15-20. helyezés körül végezzen, ezt még felül is múlta a 14. hellyel. Ez egy szép visszatérés volt Edittől és az eredmény önbizalmat adhat neki a folytatáshoz, nagyon örülünk. Annál is inkább, mivel ez egy szoros futam volt, apróságokon múlt, ki hányadik helyen ér be a célba – mondta Stark Márton, szövetségi kapitány.

 

A Lake Louise-i Világkupa további menetrendje:

2017. december 3. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.