A 2023-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egy életreszóló élményt jelentett Bozóki Laura számára, aki izgatottan várja sportolói útja újabb állomását. A Vasas biatlonosa, ha csak teheti, szabadidejében egyéb téli sportágakkal kapcsolódik ki.

Mikor kezdtél el versenyszerűen sportolni?
Először alpesi sível kezdtem, 2014-ben, majd két év múlva csöppentem bele a sífutás és a biatlon világába, ahol gyakorlatilag azonnal versenyzéssel kezdtem a sportpályafutásomat.

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Sok élmény ért, de talán a 2023-as EYOF-ot mondanám. Szerintem sehol máshol nem versenyeztem még olyan nagy szurkolótáborral, mint az ottani magyarokkal, köztük a szüleimmel. 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
Az EYOF-on az egyéni versenyt tartom az egyik legjobb versenyemnek, nem kezdtem tökéletesen a lövészetet, de végül sikerült javítanom rajta, és ott a futás is jobban ment, mint előtte más versenyeken. 

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?
Példaképemnek Anais Bescond-ot mondanám. Az egyik nemzetközi táborban, ahova én is kiutazhattam, ott edzőként volt jelen, és sokat tanulhattam tőle.

Mi az erősséged?
A sportban a leghasznosabb erősségem a lövészetben mutatkozik meg. Amikor a lőtérre érek, teljesen megnyugszom, csak a lövészetre koncentrálok, és persze, hogy mindez gyorsan megy. 

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Az ifjúsági olimpián biatlonban fogok indulni, első versenyszámként rendezik január 20-án a 10 kilométeres egyéni versenyt, majd másnap egy single mix váltónk versenyez, ahol Kunos Lacival indulunk majd. Végül január 23-án rendezik a sprint versenyünket. 

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Legalább olyan időt szeretnék futni, mint korábban, vagy inkább még jobbat. Lövészetben az a célom, hogy tudjam ugyanazt hozni, amit tavaly sikerült. 

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?
Szeretnék minél több helyre eljutni, és ameddig csak lehet biatlonozni. 

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
A családtagjaimnak, akik rengeteget segítettek mindig, hoztak-vittek versenyekre, edzésekre, támogattak és szurkoltak mindenben.

 

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
Több is van, ezek közül a két kedvencem az alpesi síelés és a jégkorcsolyázás. Még kiskoromban tanított meg nagybátyám korcsolyázni, azóta majdnem minden télen szoktam korizni a barátaimmal, ha van rá időm.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.