Bár csupán másfél éve sífut komolyabban, de sportolói múltja és végtelen szorgalma nagyot lendített fejlődésén. Azóta átélte azt az érzés, milyen dobogón állni, és egyre jobb pontokat futni. Az ifjúsági olimpián sífutásban képviseli a magyar színeket.

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?

2022 augusztusában kezdtem el versenyszerűen sífutni. Először síroller versenyen indultam el, és győztem a korosztályomban. Ez az eredmény nagyon megerősített abban, hogy versenyszerűen űzzem ezt a sportot. Vagyis ekkor döntöttem el, hogy én sífutni akarok,

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?

Amikor Bosznia-Hercegovinába felállhattam a dobogóra, mivel ott szereztem az első nemzetközi dobogós eredményemet sífutásban. 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?

A Cheile Gradistei-i nemzetközi FIS versenyen elért 1. helyezésemre vagyok a legbüszkébb, mivel egy erős mezőnyben tudtam ezt elérni.

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?

Jessie Diggins sífutó a példaképem, mivel rendkívül energikus és nagyon kiváló versenyző.

Mi az erősséged?

Nagyon szorgalmas és kitartó vagyok, ha elhatározok valamit, azt bármi áron végrehajtom. Az erősségeim közé sorolnám még azt is, hogy imádok versenyezni és küzdeni.

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?

A YOG-on klasszikus és skating stílusban állok rajthoz majd. A klasszikus stílusú versenyen 7,5 km táv lesz, míg a skating stílusban 1200 m sprintet rendeznek.

 Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?

A 7,5 km klasszikus stílusban nagyon szeretnék a mezőny első felébe kerülni, a sprinten pedig az tűztem ki célul, hogy a középmezőnyben végezzek. 

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?

Az elsődleges az, hogy a Junior Sífutó Világbajnokságon nagyon jó eredményt érjek el. További célom, hogy 150 FIS pont átlagot fussak, mivel a következő szezonban szeretnék világkupán indulni. Nemzetközileg is kimagasló eredményeket akarok elérni. A legnagyobb vágyam pedig, hogy versenyezhessek a téli olimpián. 

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?

A családomnak köszönhetem és Kaltenecker Bugya Fruzsinának, aki, amibe csak tudott mindenbe segített. Valamint Kónya Bálintnak, aki edzéstervekkel lát el.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?

12 évig műkorcsolyáztam. Még most is gyakran megyek korizni, mivel nagyon jó kikapcsolódás. Az egyik kedvenc időtöltésem a hegedülés, amit már 10 éve művelek, és emellett még zongorázni is szoktam.

Instagram oldala

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.