A Zalka SE sportolója valaha alpesi sízéssel kezdte sportolói pályafutását, majd iskolájában a Nagy Gyula Általános Iskolában megismerkedett a biatlonnal és sífutással. Gaál Dóra azóta ezeket a sportágakat érzi sajátjának, valamint a sífutás nyári változatát, a sírollert. A téli ifjúsági olimpián sífutásban képviseli a magyar színeket.

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?
Egészen kicsi koromban alpesi síztem, léc 4 éves koromban volt a lábamon először, és néhány éven át a Mátrai Erőmű csapatában edzettem, versenyeztem. 10 évesen tanultam meg a sífutás alapjait és hamarosan a sífutás, valamint a biatlon lett a fő sportágam.

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Az élményeim nem konkrét versenyhez kapcsolódnak. A legnagyobb örömet számomra a csapatommal való közös edzések, edzőtáborok nyújtották. Az edzések mellett, szabadidőnkben is jó volt a hangulat, és mindig el tudtuk magunkat foglalni tartalmas programokkal.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
Nehéz összehasonlítani az eredményeket és kiválasztani egyet, mert a nemzetközi mezőnyben idősebbekkel versenyeztem. Hazai versenyek közül a diákolimpiai első helyezésemre és a sífutó, illetve biatlon magyar bajnokságokon elért eredményeimre vagyok büszke. Szívesen emlékszem vissza arra, hogy 2019-ben elnyertem a ,,Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?
Pónya Sára, akivel egy egyesülethez tartozunk mutat versenyzőként jó példát. Csodálom, hogy mennyire kitartó, céltudatos, és hogy a sportolás mellett is tanul, fejleszti magát. Közös edzéseink alkalmával sokat segített nekem, javított a technikámon mind sífutásban, mind lövészetben.

Mi az erősséged?
Jó tulajdonságomnak tartom, hogy a külső körülményeket ki tudom zárni, és csak arra fókuszálok, amivel éppen foglalkozom, legyen az edzés vagy versenyzés.

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Sífutóként leszek jelen Dél-Koreában, és sprint skating, illetve a 7,5 kilométeres klasszikus számban állok rajthoz.

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Helyezési elvárásom nincs, nagyon örülök, hogy elindulhatok az ifjúsági olimpián, de szeretnék magamhoz képest jobban teljesíteni, mint a korábbi hasonló hosszúságú versenytávokon.

Mik a céljaid a jövőben sportágadban?
Jövőre szeretnék elindulni az EYOF-on, és majd részt venni egy korosztályos világbajnokságon. További célom, hogy egy biatlon versenyen lövészetben hibátlanul teljesítsek.

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
Családomon kívül köszönettel tartozom edzőmnek, Gál Ágotának elsősorban a folyamatos motivációért és a változatos edzésekért. Az egyesületemnek, a Honvéd Zalkának és szülői közösségének is köszönet, hogy hoztak-vittek versenyekre, edzésekre és mindig szurkoltak nekem. A nyári szövetségi válogatott edzőtáborokban is sok hasznos instrukciót kaptam az ottani edzőktől, hogy mit javítsak a technikámon. A Magyar Sí Szövetségnek és nem utolsó sorban szövetségi kapitányunknak, Szőcs Emőkének is hálás vagyok.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
Szeretek alpesi sízni a családommal, ami hobbinak mondató, de elsősorban a biatlon és a sífutás tölti ki szinte a teljes szabadidőmet.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.