Alpesi sízőnk tavaly az EYOF-n is versenyzett, ami nagy élményt jelentett számára. A YOG-on való indulással még egy nagy lépést tesz a szakmai pályafutásában. A Fullsport SE sportolója horgolással kapcsolódik ki, amikor mentálisan nehezebb időszakot él meg a versenyidőszakban.   

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?
Csupán 6 éves volt, amikor először síeltem, azaz 11 évvel ezelőtt kezdetem el a sísportot. 

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Talán a tavalyi ifjúsági világbajnokságot emelném ki, melyet St. Antonban, Ausztriában rendeztek. Élmény volt egy nagy világversenyen elindulni. Tetszett a pálya, és a versenyt is élveztem.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
A legbüszkébb a 2023-as ifjúsági világbajnokságon óriás műlesiklásban nyújtott teljesítményemre vagyok, ahol az U18-as kategóriában az 5. helyezést értem el, ez a világbajnoki pálya volt a legnagyobb kihívás számomra karrierem során. Az is büszkeséggel tölt el, hogy a magyar országos bajnokságoknak sokszoros bajnoka vagyok. 

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?Mikaela Shiffrin a példaképem, aki a sísport valaha volt legeredményesebb síelője, és az ő technikája messze a legkimagaslóbb. 

Mi az erősséged?
A technikámat mondanám annak. Jól meg tudok síelni egy-egy nehezebb pályát is. 

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Műlesiklásban és óriás műlesiklásban versenyzek majd Dél-Koreában. 

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Mindenképpen ki szeretném hozni magamból a maximumot, mivel az idősebb korosztály képviselője leszek, ezért viszonylag magasak az elvárásaim magammal szemben. Reménykedem abban, hogy az első futam után a fordításban benne leszek, és a másodikban meg egy jó pályán tudok egy nagyon jót menni. 

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?
A következő célom, hogy a 2026-os téli olimpián versenyezhessek.

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
Kaszó Klárának a menedzseremnek, az edzőimnek Dietmar Thöninek és Rudi Augschellernek. Sokat köszönhetek még a gyerekkori edzőimnek, Vági Zoltánnak és Budai Balázsnak. Végül, de nem utolsósorban a családomnak, a csapattársaimnak is, akik átsegítenek a nehezebb napokon.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
A síelés egy mentálisan elég megerőltető sport, ezért amikor van egy kis szabadidőm horgolni szoktam, hogy kikapcsoljam az agyam.

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.