A FreeRide Club versenyzője bevállalós: mivel alpesi síben számára nem tűnt reálisnak, hogy kijuthasson a téli ifjúsági olimpiára, az ősz folyamán szerencsét próbált síkrosszban. Egy hasznos FIS tábort követően sikeresen versenyzett, és megszerezte a kvótát a YOG-ra.  

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?
2-3 évesen álltam először sílécen az egyik sísuliban. Alpesi síelni komolyabban 6-7 évesen kezdtem, síkrosszban viszont csak pár hónapja versenyzem. Azért is indultam el ebben a versenyszámban, mert csapattársam, Szeghalmi Fanni is síkrosszozik, valamint azért, mert láttam, hogy alpesi síben nem sok esélyem van kijutni a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra. Először kicsit féltem a síkrossztól, hogy ugratni kell, de amikor Svédországban kint jártunk edzeni, nagyon megszerettem.

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Síkrosszban a svédországi FIS tábor nagy élmény volt, először jártam északon és nagyon tetszett a szakmai munka a táborban. Alpesi síben örömmel töltött el, hogy elindulhattam az Alpe Cimbrán, mely a serdülők egyik legerősebb versenye. Meg az is élményt jelentett számomra, amikor 2-3 évvel ezelőtt egy Romániában rendezett szlalom versenyen a 3. lettem.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
Novemberben az első alpesi sí FIS szlalom versenyemen dobogós lettem, a 3. helyen végeztem. Arra az eredményemre vagyok a legbüszkébb.

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?
Példaképem nincsen, de Fanny Smith svájci síkrossz versenyző és alpesi síben Mikaela Shiffrin sikereit figyelemmel kísérem. Felnézek rájuk. Shiffrin motiváló ember, a csúcsok csúcsát is elérte, folyamatosan dönti a rekordokat, és a kitartása is figyelemreméltó. Fanny Smith az első versenyző, akit megismertem a síkrossz világában. Nagyszerű síző.

Mi az erősséged?
Leginkább az, hogy a versenyek előtt nem izgulok, nem szorongok. Ennek köszönhetően a versenyeken jobban teljesítek, mint az edzéseken. Koncentrált vagyok, jól ki tudom zárni a külső tényezőket, hogy csak magamra tudjak fókuszálni edzés és verseny közben is.

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Síkrosszban indulok, a főszámom egyébként a szlalom. Jó lett volna elindulni ebben a számban is. Láttuk, hogy nem tudok pontokban közel kerülni ahhoz, hogy a szétlövésre esélyem legyen Körtvélyessy Dórával, aki előrébb tart FIS pontokban.

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Szeretném magamból kihozni a legjobbat és magamhoz képest a legjobban teljesíteni.

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?
A közeli célom az, hogy az EYOF-ra kijussak alpesi síben és síkrosszban egyaránt. Távolabbi célom, hogy kijussak a téli olimpiára síkrosszban.

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
Most nyáron klubot váltottam, korábban a Snowline SE versenyzője voltam, így Budai Balázsnak tartozom köszönettel, valamint új klubom, a FreeRide Club vezető edzőjének, Székely Zoltánnak, aki hozzásegített a síkrosszos eredményeimhez.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
Nyáron wakeboardozom és biciklizünk Szeghalmi Fannival. Az utóbbi időben újabb hobbinak is hódolok, ugyanis falat mászom a bátyámmal.

Tymcyna Dóra Instagram oldala

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.