Stark Márton alpesi szövetségi kapitány az olimpiai felkészülésről és a célokról beszélt.
A kapitány beszámolt arról, hogy Miklós Edit elutazott az Egyesült Államokba, ahol első lesikló versenyére készül. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk teljesen fellépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták.

"Az nagyon pozitív, hogy nem egy mélyebb stádiumból kellett felépíteni a szezonját" - jegyezte meg Stark, hozzátéve, hogy egyedül a "sínapok" számában van lemaradása, de ezt a problémát novemberben próbálják pótolni.

Miklós Edit visszatérése utáni első versenyeit alaposan megnehezítethette volna a kihagyás miatti visszacsúszása a rangsorban. A kapitány azonban jelezte, találtak egy kisebb hibát a nemzetközi szövetség (FIS) szabályrendszerében, így legerősebb számában, a lesiklásban a FIS a 15. helyre sorolta most a magyar sízőt. Ez azt jelenti, hogy kedvező pozícióból startolhat már az első, Lake Louise-i világkupa-futamon. A szuper-óriásműlesiklással már más a helyzet, ott ugyanis biztosan magas rajtszámot kap majd az elején Miklós Edit.

A februári phjongcshangi téli játékokra három kvótája van jelenleg a szakágnak, a nőknél kettő, míg a férfiaknál egy. Amint Stark jelezte, az indulás alapfeltétele, hogy a versenyző a legjobb 500-ban legyen a világranglistán. A nőknél Miklós Edit és Archam Chiara felel meg ennek a kritériumnak. A férfiaknál öten is a TOP-500-ban állnak, s a kapitánynak Kékesi Márton, Nagy Bence, Szöllős Benjámin, Szöllős Barnabás és Samsal Dalibor közül kell majd választania.
Strak Márton elmondta, bíznak abban, hogy még egy kvótához juthatnak, ha ugyanis Miklós Edit kiemelkedően tud szerepelni a szezonban, Magyarország bekerülhet a legjobb 15 nemzet közé, s akkor a csapatversenyben is ott lehetnének a játékokon, ami által egy plusz férfi kvótát kapnának - hangzott el az M4 Sport műsorában.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.