A Magyar Sí Szövetség a Román Síszövetséggel együttműködve rendezte meg sífutó FIS versenyét, az elmúlt hétvégén a romániai Predeál városában. A legeredményesebb magyar síző Büki Ádám volt, aki előbb 5. lett, majd a következő két versenynapon, melyet a román szövetség rendezett szerzett egy második helyezést skatingben és megnyerte a vasárnapi klasszikus számot.

Szövetségünk a múlt hétvégén a Brassói-havasokban található Predeál pályáján rendezte meg a FIS sífutó versenyét, melyről Lágler Kristóf tudósított minap.

A férfi és női kategóriában egyaránt 10 km-es szabadstílusú versenyre nevezhettek a sífutók, akik között voltak román, macedón és magyar sportolók is. Az erős havazás, a heves széllökések nehezítette a sífutók dolgát, de mindenki a legjobbját nyújtotta. A versenyen kettős macedón győzelem született Ana Cvetanovska és Stavre Jada révén, a legjobb magyar helyezés mindkét nem esetében az 5. hely volt, ezt Bere Johanna Zója és Büki Ádám szállította.

A Magyar Sí Szövetség FIS versenye után a román síszövetség is rendezett szintén Predealon FIS sífutóviadalt. Előbb szabadstílusban mérették meg magukat az indulók, köztük a magyar válogatott Büki Ádám is, aki a 2. helyen végzett és 129,86 FIS pontot ért el, amivel teljesítette a sífutó világkupa kvalifikációs szintjét.

A zárónapon, vasárnap klasszikus stílusban álltak rajthoz a női és a férfi versenyzők 10 km-en. A verseny győztese Büki Ádám lett, aki 46 másodpercet vert a mezőnyre.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.