Ma kialudt az olimpiai láng Gangwonban, az ifjúsági olimpia helyszínén. A záróünnepségen a műkorcsolyázó Ekker Léna vitte a magyar zászlót, aki 14. helyen fejezte be a lány műkorcsolyázók versenyét.

A YOG-on 10 sportág 33 magyar versenyzője vett részt, a mieink számos szép eredmény mellett 2 érmet vihettek haza: lány 3x3-as jégkorong-válogatott történelmi sikert elérve a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg a short trackes Major Dominik 3. helyen ért célba a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján.

A Magyar Sí Szövetség eddigi legnagyobb csapatát, 9 versenyzőt delegált az ifjúsági olimpiára.

A csapatvezető, Fábián László értékelte versenyzőink teljesítményét a MOB-Média helyszíni stábjának. Sízőinkhez érve a sportvezető a következőket mondta:

„Az alpesi sízők nagyon szépen teljesítettek, volt egy-két hősies menet is, és hát legyünk őszinték, nincsenek hegyeink, a versenyzőink leginkább külföldön készülnek. Schneider Milán törött kézzel is teljesítette a futamait, ami mutatja az elképesztő küzdeni tudását. Körtvélyessy Dórával együtt megtettek mindent, bízom benne, hogy ez az ifjúsági olimpia is hozzátett a fejlődésükhöz. Sí crossban Szeghalmi Fanninak kevésen múlt a döntőbe jutás, ami elképesztő bravúr lett volna…. Összefoglalva: minden fiatal sportoló törekedett a maximumra, ebből kell táplálkozni.”

A teljes interjú itt olvasható.

Kép: MOB-Média/Szalmás Péter

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.