A szlovákiai Osrblie-i biatlon centrumban rendezte a Magyar Sí Szövetség a biatlon országos bajnokságot. Sajnos a szezonban a hó hiánya miatt nem volt alkalom hagyományos formában lebonyolítani a versenyt, ezért került végül sokszori halasztás után áprilisra. A mezőny sírollerrel teljesítette a távot. Szőcs Emőke, északi szakágvezető tudósított a szombati bajnokságról: 

„Az idei szezonban a sífutó Ob-t és a biatlon OB-t is sírolleren tudtuk megrendezni, sajnos. Bár a téli hónapokban Galyatetőn is voltak havas időszakok, de éppen akkor zajlottak a nemzetközi versenyek, ahol több sportolónk is érdekelt volt. Viszont a szezon végén már nem felelt meg a hó Galyatetőn a kispuskás országos bajnokság lebonyolítására. Ezért kénytelenek voltunk halasztani, de lemondani róla semmiképp sem akartunk. Megkerestem a szlovák Osrblie-i biatlon centrum fenntartóit, hogy meg tudnánk-e rendezni a versenyt havon, de sajnos már ott is nagyon rosszak voltak a körülmények, így nem sikerült havon lebonyolítanunk. Végül úgy döntöttünk a szakággal együtt, hogy megtartjuk szárazon. Újra megkerestem a szlovákokat, hogy ki tudnánk-e bérelni a stadionjukat, mert olyan helyszínen akartuk megrendezni az OB-t, ahol a megfelelő sírollerpálya mellett a lövészetet is profi körülmények között tudjuk lebonyolítani. Szombaton zajlott a sprintverseny, és úgy gondolom, hogy az utóbbi évek legjobb országos bajnoksága volt, mivel a körülmények nagyon ideálisak voltak, otthon egyelőre nincs ilyen színvonalas helyszín. Sajnos a gyermek és serdülő mezőnynek nem tudtuk megrendezni a versenyt, de reméljük, hogy pótolni tudjuk majd havon, decemberben a Normafán légpuskával és lézeres puskával.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.