Sikeresen leérettségizett, jogosítványt szerzett, és ezek mellett az ideális testsúly elérése érdekében is sokat tett az utóbbi hetekben Vörös Virág.

A kőszegi síugró az elmúlt szezonban első magyar női versenyzőként indult nagysáncon a síugrók világkupa-sorozatában, Lillehammerben. De a szezon fontos állomásának számított a junior és a felnőtt világbajnokság is.

- Mi volt az előző szezon legjobb pillanata számodra?

- A Seefeld-i világbajnokságon a kvalifikációs ugrásom sikerült elég jól, igaz nem tudtam kvalifikálni magam, de csak pár hellyel csúsztam ki a fő versenyből, és ez számomra sok motivációt adott, hogy már nincs messze a cél. Mindemellett megtapasztaltam milyen, amikor nehezebb időjárási körülmények között kell versenyezni, előtte várakozni, ha csúsztatják a versenyt.

- Milyen célokkal kezdtétek a nyári felkészülést?

- A legelső cél az volt, hogy lefogyjak. Az elmúlt szezonban jelentősen megnehezítette a versenyzésemet a súlyproblémám, és ezt tűztük ki első és legfontosabb célként, hogy leadjak minimum 6-8 kilogrammot. Eddig – 5-nél járok, szóval elégedett vagyok azzal, ahogyan alakul a súlyom, de télre szeretnék még lejjebb is menni. Az ugrásomon egyébként már meg is látszik a fogyásom eredménye, az első edzőtáborok, az első ugrások megvoltak, és határozottan mondhatom, hogy pozitívak a változások.

- Ezek biztató hírek a fejlődésed szempontjából. Hogy látod, mentálisan vagy fizikálisan nehezebb fejlődni?

- Mentálisan szerintem nehezebb. Igazából most mentálisan rendben vagyok, nincsenek nagy gondjaim, hál’ istennek, viszont fizikailag szerintem egyszerűbb fejlődni, edzés által. Mentálisan is lehet, pl. pszichológus segítségével, de szerintem sokkal összetettebb, és nehezebb, ha valaki fejben nincs a helyén. Főleg élsportban tulajdonképpen ott már csak az dönt, hogy ki van ott jobban fejben.

 - Hogy sikerült az érettségid?

 - Jól sikerült ahhoz képest, hogy mennyit jártam iskolába. A tanulás mellett a rendszeres edzést én úgy oldottam meg a téli szezon után, hogy délelőtt suliban voltam, délután tanultam és este edzettem. Szezon közben meg az edzések voltak a fontosabbak, ahhoz igazítottam a tanulást, amikor volt szabadidőm, akkor tanultam, pótoltam. Egyébként a szóbeli érettségi előtti hétvégén Ausztriában tartózkodtunk, Eisenerzben 2 napra ugrani. Szerintem jó edzőtábor volt, igaz kicsit szenvedtünk ebben a melegben. De végül a szóbeli vizsgáimat is letettem. Angolból emelt szinten érettségiztem, és meglett az adott százalék is, szóval középszintű nyelvvizsgám is lett egyúttal, vagyis 2 legyet ütöttem egy csapásra. A többi tantárgyból is négyes, ötös lettem, szóval boldog vagyok az érettségimmel. A héten forgalmi vizsgáztam is, szóval a jogsim is meglett. Ezt a mozgalmas hetet edzőtáborral folytatom, jelenleg Szlovéniába vagyok.

- Gratuláció a sikeres vizsgákhoz! Gondolom, most már csak az edzés kerül fókuszba. Mi a nyári, kora őszi programod?

- Edzőtáborok, kisebb - nagyobb versenyek szerepelnek a terveimben, de még alakulóban vannak a dolgok…

 - Mikor lesz az első megmérettetésed?

 - Augusztus elején Szlovéniában, Ljubnóban FIS kupa lesz az első. Az augusztus egyébként sűrű versenyek szempontjából, Frenstatba (Csehország) is tervezünk menni nyári világkupára. Emellett Lengyelországban, Romániában, Ausztriában indulok versenyeken. 

- Mi számít a következő szezonban a legnagyobb kihívásának?

- Célom, hogy mindenképpen a világkupán a főversenybe jussak, vagyis a kvalifikáción a 40-be kerüljek, utána pedig a főversenyen szeretnék 30-ban végezni, amiért már világkupa pont jár.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.