Idősebbek is elkezdhetik a felkészülést a síszezonra, melynek egyik legnagyobb rendezvénye a World Masters Games, melyet 2020. január 10-19 között rendeznek az ausztriai Innsbruckban. A világeseményen a 30 év fölöttieket várják, felső korhatár nincs.

A World Masters Games a világ egyik legrangosabb sporteseménye, melyet a legnagyobb téli sportok fesztiváljának is neveznek. 2020 januárjában több mint 3000 sportoló, 12 sportágban versenyez majd a barátság és a tisztelet szellemében. A lenyűgöző alpesi környezet, a kulturális események és a legmodernebb helyszínek további kellemes velejárói lesznek a fesztiválnak.

Az egykori profi sportolóktól a lelkes amatőrökig bárki részt vehet a játékokon. A minimális életkor a sportágaktól függően változik, maximális korhatár nincs.

A versenyt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert szervezet, az International Masters Games Association (IMGA) szervezi. A játékok mottója: Sport mindenkinek, minden korosztálynak. Célja, hogy minden korcsoportot ösztönözzön az aktív és sportos életmódra.

Az első világjátékot (WMG) csaknem 35 évvel ezelőtt, 1985-ben a kanadai Torontóban tartották. Azóta a résztvevők száma megsokszorozódott, és mára a világ egyik legnagyobb multisport eseményévé nőtte ki magát.

A részvételi feltételekről és a nevezésről a Magyar Sí Szövetségnél lehet érdeklődni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Telefon: +36 30 982 5252

További részletek a versenyről itt.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.