Hétfőn és kedden óriás-műlesiklásban álltak rajthoz az alpesi sízők a magyar FIS versenyen. Az első nap a férfiaknál a cseh Jan Skorepa végzett az élen. Válogatott versenyzőink közül Úry Bálint bizonyult a legjobbnak 15. helyezésével. A junior lányoknál a brit Jessica Anderson győzött. A legeredményesebb magyar Junia Brigitta volt, aki a 16. pozíciót foglalta el az eredménylistán. A keddi versenynapon a nőknél a brit lány ismét nem talált legyőzőre. Őt a magyar nők közül a 12. helyen végző Majtényi Hanna közelítette meg a leginkább. A férfiak futamai után az izraeli Itamar Biran állhatott a dobogó legfelső fokára, mögötte a magyar színekben induló sízőink közül a legjobban Maróty Mátyás teljesített, aki a 31 lett.

Szerdán a szlalom számban mérték össze tudásukat a sízők. A junior nőknél az izlandi Maria Finnbogadottir nyert, a mezőny legjobb magyar indulója a 8. helyet szerző Dorultán Katalin lett. A férfiaknál osztrák győzelem született Richard Leitgeb személyében, Maróty Mátyás 14. helyezése jelentette a válogatott férfi sízőink között a legelőkelőbb helyezést. 

A záró napon csütörtökön az angol Jessica Anderson győzelmével ért véget a magyar FIS verseny szlalom száma. A mezőny legeredményesebb magyar sízője Majtényi Hanna lett, aki a 6. helyen végzett. A férfiaknál a dán Casper Dyrbye Naested nem talált legyőzőre, a magyar válogatott versenyzők közül Nagy Bence a 4. helyen zárt. 

Az eredménylisták itt érhetőek el.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.