Pónya Sára 4 hibával teljesítette a sprint távot élete első világbajnokságán, Antholzban, és ezzel a 99. helyezést szerezte meg. A cél számára elsősorban a tapasztalatszerzés. Ifjú biatlonosunk debütálását a legjelentősebb világversenyen Szőcs Emőke szövetségi kapitány értékelte.

„Nyilván ez nagyon más, mint az IBU kupa, rengeteg új ember, helyzet, többezer szurkoló veszi körül. Testközelbe kerülnek a példaképek, akiket eddig nagyrészt csak tv-ben látott, nagy élmény ez számára. Természetesen ehhez is rutin kell, hogy egy ilyen helyszínen teljesíteni tudjon egy ennyire fiatal versenyző.

Én hálás vagyok azért, hogy ebben a nehéz kvalifikációs rendszerben is sikerült neki kijutni a világbajnokságra. Örülök, hogy mindezt megtapasztalhatja, mert tudom, ez még jobban táplálja a benne lévő ambíciót, akaratot, és a vágyat, hogy jobb legyen ebben a sportban.

A sprint verseny nagyon kiszámíthatatlanná vált, már az első lövészetek után. Nagyon sokat hibázott mindenki, a legjobb versenyzők némelyike hihetetlenül sokat…

Ez a biatlon tulajdonképpen, nagyon gyakran kiszámíthatatlan. Már a belövés nehézkesen ment, hiszen a szél hol balról, hol jobbról fújt erőteljesen, és a fényviszonyok is gyakran változtak. Néha sűrű felhő mögé került a nap, máskor meg nagyon erős volt a fény. Ezek mind olyan tényezők, amelyek nagyon befolyásolják a lövészetet.

Sárikával minden lehetséges verziót átbeszéltünk, és én reméltem, hogy a fekvő lövészeténél, ha a szükség úgy kívánja, reagálni fog a szél és fény viszonyoknak megfelelően. Meg is tette, aminek köszönhetően 4 találatot szerzett. Az állóban 3 hibája volt, de egy kis szerencsével az érintők is bukhattak volna. Ez volt az ő első versenye egy ilyen kaliberű helyzetben. Én büszke vagyok rá, és tudom , hogy nagyon sokszor fogja a magyar közönséget megörvendeztetni a jövőbe.”

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.