Ez a hét a magyar bajnokságokról szólt. A hét első felében a gyermek és serdülő versenyzők küldöttek a minél jobb helyezésekért. 

Életképek a gyermek és serdülő alpesi OB-ról - VIDEÓ

Majd szerdán következett a csapatverseny, melyet a Snowline SE nyert meg. 

Csütörtökön és pénteken az ifi és felnőtt alpesi síbajnokság futamait rendezte a Magyar Sí Szövetség. Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, a másodikon műlesiklásban álltak rajthoz a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokot is hirdettek.

 Óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth Zita (Vasas SC) szerezte meg a bajnoki címet. A januári téli ifjúsági olimpia kombinációs számában 17. helyezett versenyző mögött Dorultán Katalin (Vasas SC), valamint Majtényi Hanna (Callberg SE) végzett a második, illetve a harmadik helyen.

A férfiaknál Úry Bálint (Rozmaring SE) győzött, a dobogó második fokára Nagy Bence (Rozmaring SE), a harmadikra Hoque Isbat (Snowline SE) léphetett fel.

Pénteken műlesiklásban bizonyíthattak sízőink. A nőknél ugyanaz a sorrend alakult ki, mint az előző nap: Tóth Zita győzedelmeskedett Dorultán Katalin és Majtényi Hanna előtt.

A férfiaknál ezúttal Nagy Bence érte el a legjobb időt, őt követte Trunk Tamás (Rozmaring SE) és Beszterczey Kristóf (Callberg SE).

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok Tóth Zita és Nagy Bence lett.

EREDMÉNYEK

Köszönjük szponzorainknak a támogatást!

All You Can Move SportPass 

Continest 

Volkswagen haszonjárművek  

UYN 

Dockyard

Xiaomi Store 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.