Operáció és több hónapos rehabilitáció előtt áll Vörös Virág, akinél keresztszalag-szakadást, valamint meniszkusz sérülést állapítottak meg az orvosok a Sportkórházban, Budapesten. A világkupában 42. helyen végzett síugrónk hétfő este a világkupa-sorozat lillehammeri állomásának edzésén sérült meg.

 „Sajnos az MRI kimutatta, hogy ismét elszakadt a keresztszalagom, egy kis porcleválás is van. Szóval műtét és hosszú rehabilitáció vár rám megint. A részleteket jövő héten beszéljük majd meg az orvosommal, Dr Tállay Andrással. Az biztos, hogy 6-8 hónap rehabilitációra számíthatok” – jelentette be a hírt Vörös Virág.

A 19 éves sportoló a síugró világkupa-sorozat lillehammeri állomásán az első edzőugráskor sérült meg, miután megbillent a levegőben, és a talajfogáskor bukott. A 3 évvel ezelőtt keresztszalag-szakadás miatt műtött bal térdét fájlalta, és miután nem tudott felállni, hordágyon vitték le a pályáról. Több vizsgálatot is elvégeztek rajta az egyik norvég kórházban, ahol a szakemberek kizárták a törést, és a leletek alapján keresztszalag-lazulást diagnosztizáltak.

Vörös Virág eddigi legeredményesebb szezonját produkálta idén. Több alkalommal is vk-pontot szerzett, és, mivel a koronavírus-járvány miatt törölték a további világkupa versenyeket a végeredmény szerint síugrónk 12 pontjával a 42. helyen végzett a világkupa ranglistán.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.