A téli sportágak kerültek középpontba a soron következő 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok kapcsán a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. ahol az érintett sportági szövetségek vezetőinek részvételével tartottak konzultációt.

A síszövetség képviseletében Miklós Edit elnök és Szentgyörgyi Zoltán főtitkár arról tájékoztatott, hogy alpesi síben és sífutásban egy-egy férfi és női versenyzőtől, biatlonban két férfi és egy női, síugrásban egy női, míg freestyle-sízésben egy férfiversenyzőtől várják a sikeres olimpiai kvalifikációt. A sportvezetők beszéltek arról is, hogy a sportágat a tömegsport irányában is szeretnék felfuttatni, több gyermeket kívánnak bevonni, ehhez több műanyag pályát is kellene építeni, ezekre viszont forrásra van szükség. További részletek a konzultációról elérhetőek a MOB honlapján.

MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.