Válogatott sízőnk, Dorultán Katalin felkészülését különösebben nem vetette vissza a karantén időszak, bár hiányzik neki a csapat. Az első hetekben bekapcsolódott az online edzésekbe, majd a franciaországi Les Deux Alpes-i gleccser kiváló hóadottságait kihasználva sikerült több alkalommal is síznie.

 Dorultán Kati a felkészülésről és a mögötte álló időszak élményeiről mesélt:

„A tavalyi szezon nagyon nehezen kezdődött számomra, de jól végződött. A versenyeimen az első futam mindig gyengébben sikerült, mint a második, de ez a szezon végére sokat javult. Kiváló edzők irányították a munkánkat, és nekik köszönhetően én személy szerint nagyon sokat tudtam fejlődni. A program, amit a szövetség indított, szerintem nagyon színvonalasnak bizonyult. A hangulat a csapaton belül is szuper volt, sokat segítettünk egymásnak, és nagyon jól összerázodtunk. Sajnálom, hogy az OB után hirtelen vége lett a szezonnak, pedig még előttem állt sok verseny. A karantén nagyon hosszú lett, de az alatt is edzettem Bugya Fruzsival Face time-on és reggelente futottam. A jó az volt az egészben, hogy szerencsére mi a francia Alpokban lakunk, és fel tudtam menni túrasível az érintetlen sípályákra, majd utána lesíelni, aminek örültem, mert mégis lehetett így egy kicsit csúszni. Mivel otthon kellett maradnom, így több időt fordíthattam tanulásra, és igyekeztem bepótolni az egész évben elmaradt iskolai feladataimat. Szerencsére már júniusban elkezdhettem sízni, és július végéig 30 sínapot teljesítettem a Les Deux Alpes-i gleccseren. Egy francia tartományi válogatottal kezdtem az edzéseket, június végén pedig kijöttek a fiúk, és nagy örömömre újra velük is edzhettem 10 napot. Kitűnő hóviszonyok fogadtak minket, ugyanis egész júliusban hideg volt, és a hó nagyon jó állapotban megmaradt.

Remélem, hogy minél hamarabb lesz egy szövetségi program, és újra összeáll egy jó csapat, hogy az elmúlt szezon nagyon sok munkája ne vesszen kárba, és meg tudjuk kezdeni a felkészülést a következő szezonra. Én továbbra is folytatom a délutáni szárazedzéseket. A futásomon szeretnék javítani, és az ősz folyamán minél többet fejlődni óriásban meg szlalomban is. Nagyon örvendek annak, hogy végül az alpesi sí VB-t nem halasztották el, így remélhetőleg újra láthatjuk síelni a nagy kedvenceinket. Kár lett volna egy ilyen szép sporteseményt elhalasztani.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.