Január 9-én, szombaton Galyatetőn került megrendezésre a szezonnyitó légpuskás biatlon verseny, melyen a legkisebbek álltak rajthoz.

A kevés hó ellenére, jól előkészített pálya várta a versenyzőket. Az eddigi időjárás nem kedvezett a biatlonistáknak, hiszen hiába volt hideg, csapadék nem érkezett, így a mezőny többsége sírolleres és lövészeti edzésekkel készült az első megmérettetésre. A gyerekek alig várták, hogy a sífutó pályát és a lőteret ezúttal sífutó léceken csúszva, birtokba vehessék. A belövést követően aztán eldördült a startpisztoly, és hivatalosan is elindult a 2020/21-es biatlon szezon. Lelkes gyerekzsivaly váltotta fel a galyatetői Biatlon Centrum csöndjét, ahogy egymás után rajtoltak a különböző korosztályok versenyzői, majd a kiírt sífutó kör megtétele után érkeztek be a lőtérre, ott lőttek, majd futottak tovább a cél felé. Aki már befejezte a versenyt, az szaladt vissza a pálya szélére, és hangos szurkolással biztatta klubtársát.

Örömteli volt látni a gyerekek mosolygós arcát, a lelkesedésüket, az elégedettségüket a versenyek után.

Írta: Bereczki Brigitta, az északi szakág vezetője

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.