Alpesi sízőink számára a Felnőtt, Ifjúsági és Serdülő Országos Bajnokságot rendezi a szövetség az ausztriai Obdachban csütörtökön és pénteken. A mai versenynapon óriás-műlesiklásban álltak rajthoz a versenyzők.

Az időjárási viszonyokhoz képest jól tartotta magát a pályát, a meleg ellenére is kemény maradt.  Obdach-ról tudni levő, hogy magas nívójú pálya, a zágrábi világkupa előtt itt edzett a vk-mezőny nagy része, tavaly pedig Európa-kupa versenyt rendeztek itt.

A pálya tűzés is megfelelő volt, ennek ellenére néhányan kiestek, pl. Nagy Bence a felnőttek között és Tóth Zita az ifik versenyében. Ezúttal nem jött össze nagy mezőny, aminek elsősorban a vírushelyzet az oka, ugyanis az elmúlt hónapokban a felkészülés nem volt zökkenőmentes több versenyző számára sem, akik emiatt nem vállalták a megmérettetést. De a legjobbak eljöttek, és alapvetően hozták a tőlük elvárt eredményt.

A felnőttek között a nőknél a bajnok Tóth Zita lett Junia Brigitta és Majtényi Hanna előtt. A férfiaknál Úry Bálint végzett az élen, őt követte Kékesi Márton és Beszterczey Kristóf.

Az ifjúsági versenyzők között az országos bajnok szintén Úry Bálint lett, a második Pál Krisztián, míg a harmadik Beszterczey Kristóf lett. A lányoknál Majtényi Hanna lett a bajnok, a dobogó alsóbb fokaira Junia Brigitta és Körtvélyessy Dóra állhatott fel.

U14-ben a győztes Schneider Milán lett, aki Halmágyi Barnát és Juhász Andrást előzte meg. A lányoknál Tymcyna Dóra győzedelmeskedett, Szalay Laura és Simon Lili előtt.

Körtvélyessy Dóra győzelmét hozta az U16-osok versenye, a dobogó második fokára Pártos Alexa, a harmadikra Szeghalmi Fanni léphetett fel. A fiúknál a Klinglmayr Lorenz, Stubits Kolos és Kovács Benedek volt a sorrend a dobogón.

Köszönet a helyi szervezőknek, aki befogadták a magyar OB-t, és segítettek lebonyolításban. Ezen a pályán ez volt az első külföldi szövetség által rendezett verseny kaptunk a verseny a COVID-időszakban.

Folytatás holnap műlesiklással.

CSÜTÖRTÖKI VERSENYEREDMÉNYEK

A Felnőtt, Ifjúsági és Serdülő Országos Bajnokság támogatója: 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.