Szeptember 11-én rendezte a síszövetség a nyári légpuskás és kispuskás sprint országos biatlon bajnokságot, majd másnap az egyéni számokat. A versenyszámok lebonyolítója, a Honvéd Zalka Sportegyesület az indulóknak apró ajándékkal is kedveskedett az érmek és az oklevelek mellett. Az időjárás kegyes volt hozzánk, talán a legutolsó napos, meleg nyári hétvégét tölthettük Galyatetőn. Rekordszámú résztvevő jelentkezett és mérte össze tudását a kétnapos bajnokságon. A Miskolci Honvéd társrendezésében használatra kaptuk a légpuskás bukókat. A hazai egyesületeket a Vasas, a Honvéd Zalka képviselte nagyobb létszámban, míg a többi klub Panoráma SC, Nord Sport SE, Kossuth SE, Miskolci Honvéd, Gyötri Sportklub versenyzői is szerepeltek a dobogósok között. A bajnokságon a biatlon felnőtt válogatott tagjai is részt vettek.

A Honvéd Zalka Sportegyesület hosszú évek óta több nemzettel is kapcsolatot ápol utánpótlás területén. Sajnos a Covid 19 vírushelyzet távol tartotta a Csikszeredai Sportiskola képviselőit. A több olimpiai éremmel is büszkélkedő Szlovákiából viszont 7 utánpótláskorú sportoló részvétele színesítette az országos bajnokság küzdelmeit. Jó volt a külföldi utánpótlással találkozni, hiszen csaknem 2 éve nem tudtunk együtt versenyezni. Ez a bajnokság szintfelmérés is volt számunkra..  

Szerző: Gál Ágota

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.