Pénteken magyar idő szerint 13 órakor kezdődnek Pekingben a téli ötkarikás játékok, és ezzel kezdetét veszi a február 20-ig tartó olimpiai versenysorozat. A síszövetség elnöke sízőink vasárnapi indulásakor a repülőtéren néhány gondolattal bocsátotta útjára a csapatot.

Íme, a beszéd: 

„Srácok! Érezzétek nagyon jól magatokat: először is ezt kívánom nektek! Élvezzetek minden pillanatát ennek az előttetek álló nagyszerű eseménynek, az olimpiai játékoknak. Mert akár bevallja, akár nem minden sportoló álma, hogy részt vehessen egy olimpián. Ez nektek most megadatik. De nem ajándék ez. Ezt ti magatoknak harcoltátok ki. Fair küzdelemben. Szorgalmas munkával és sok lemondással.

A hazátok szeretettel és büszkén küld benneteket az olimpiára. Én pedig azt kérem, hogy ti pedig a hazátok iránti szeretettel és - a befektetett munkátok jogán - büszkeséggel a szívetekben küzdjetek, és adjátok tudásotok legjavat. Kívánom, hogy felszabadultan, sportszerűen tudjatok versenyezni, és ne zavarjon, hanem motiváljon benneteket ez a most felétek irányuló kitüntető figyelem.

De kérlek, ne feledjétek egy percre sem, hogy egy sportoló egy világversenyen és egy olimpián különösen, minden mozdulatával, minden szavával, az egész viselkedésével nem csak a családját, a klubját, a sportágat, de az egész magyar nemzetet képviseli.

Szóval bátran, vidáman, de ésszel! Jó utat!”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.