Nem sikerült teljesítenie a pályát a Vasas sízőjének a téli olimpia női óriás-műlesikló számának első futamában, miután a pálya felső szakaszában, a 10. kapunál rontott.

„Nehéz pálya volt, de Zita alapvetően képes lett volna arra, hogy megoldja. Viszont itt más a hó, mint a világkupában és általában az európai versenyeken. Mivel nagyon hideg van, egyáltalán nem olvad, és emellett nagyon erős szél fúj, sokkal jegesebb, mint tegnap volt a besízéskor. Ez nem injektált jég, mint a világkupán, hanem teljesen műhó. Néhol jeges, és néhol nagyon megfogja a lécet, de olyan kompakt, hogy 80 versenyző után is csak 4 milliméteres nyomok vannak. De igazából az volt a kiesés fő oka, hogy Zita elbelsőzött. A verseny előtt Sarah Hectort tippeltem volna, hogy a legjobban szerepel majd, mert férfiasan síel, és ide az kell” – mondta Szepesi Bertold, Zita edzője.

Tóth Zitának legközelebb szerdán szurkolhatunk, amikor az olimpia műlesikló számát rendezik meg Pekingben.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.