A Veszprémi SE sportolója a sífutók szabadstílusú sprintversenyében indult a pekingi téli olimpián. A 72. helyezése a selejtezőben azt is jelentette, hogy nem jutott be az elődöntőbe.

    A sportág egyetlen ötkarikás magyar indulója a 88 sífutót felvonultató selejtezőben 3:09.43 perc alatt teljesítette a távot, 24.4 másodperccel elmaradva az első francia Lucas Chavanat-tól, és 14.99 mp-cel a 30., utolsó továbbjutó helyen végzett amerikai Luka Jagertől.

    "Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam" - nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó. - "Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült."

Ádám még két versenyszámba érdekelt, 15 kilométeren és a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is ott lesz a mezőnyben.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.