Bár az időjárás és a hóviszonyok miatt a Honvéd Zalka Sportegyesületnek le kellett mondania a február 5-re és 6-ra tervezett versenyeket, de az utánpótláskorúak mégsem lehettek elkeseredve.

A galyatetői biatlon és sífutó centrum „placcán” az utolsó havas métereket is kihasználva rendezte meg az akadálypályákkal tarkított versenyét a Zalka. Ez a versenyszám nem régen került fel az Ifjúsági Téli Olimpia (YOG) versenyszámai közé, de a szlovák biatlonban is megjelent a játékos gyerekpálya kitűzése. Ehhez igazodva a Gyerek I-II. korosztályban 10 akadályt kellett leküzdeni, míg a serdülő I-II-ben nemtől függetlenül csaknem 20 akadály volt, amely tartalmazott szlalom pályát, lépegető pályát, 8-cas fordítót, bója teljes kerülőt, bója fordítót és háttal sífutást. A nagyobb létszámot indító Zalka és Vasas utánpótlás versenyzői mellett részt vettek a Körte SE versenyzői is és további sportolók.

Reménykedünk, hogy szakágunk további erőfeszítéseket tesz a bajnokságok megrendezésére. Sok sikert kívánunk a téli olimpián versenyző magyar sportolóknak!

Gál Ágota

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.