Ismét a Mátraszentistváni Sípark lejtőin került megrendezésre a Sífutás Diákolimpia 2022. március 9-én este.

Az idei hószegény szezon nem tette lehetővé a Galyatetőn kialakított sífutópálya használatát, ennek ellenére sikerült megrendezni a versenyt, amelyen az általános iskolás és középfokú intézményekben tanuló diákok indulhattak iskolájuk képviseletében.

Összesen hat különböző korcsoportban versenyeztek a Sípark kék jelzésű lesiklópályáján kialakított nyomvonalon a versenyzők, amely igazi kihívásokat tartogatott számukra, hiszen a lesiklópályán felfelé kellett futniuk. Mind erőnléti, mind technikai szempontból így egy igen nehéz pályát kellett teljesíteni a versenyzőknek. Az I., II. és III. korcsoportban versenyző tanulók (általános iskola 1-6. osztálya) a módszertani szempontból is ennek a korosztálynak ajánlott klasszikus technikával, míg a nagyobbak -  a 7-8. osztályos és középfokú intézményben tanuló diákok – korcsolyázó technikával teljesítették a számukra kiírt távokat. Különlegessége volt a versenynek, hogy késő délután-este került megrendezésre, így a hatalmas reflektorok fényével megvilágított pálya egyedi hangulatot varázsolt a lelkes szervezők, szurkolók és versenyzők számára is.

Szívből gratulálok minden egyes versenyzőnek a teljesítményéhez, és nagyon szépen köszönöm annak a 25 fős lelkes szervezői csapatnak a munkáját, akik a verseny előkészítésében, szervezésében részt vettek,  majd a lebonyolításkor az igazoltatásnál, a sífutó pálya kijelölésében, a nyomvonal elkészítésében, a rajtzónában, célzónában, a versenypálya biztosításában, a versenyzők által teljesített körök számlálásában, a versenyirodában szakszerűen végezték a rájuk bízott feladatokat, ezzel is hozzájárulva a fantasztikus hangulatú verseny sikeres lebonyolításhoz.

Bereczki Brigitta

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.