Kalandban és tapasztalat gyűjtésben gazdag versenyidény áll Tóth Zita mögött. A Vasas alpesi sízőjének egy nagy vágya már teljesült azzal, hogy ott lehetett a pekingi téli olimpián. Most az újabb álmok megvalósítására koncentrál.

-          Nagyon jó szezonom volt, kint lehettem a téli olimpián, ami óriási élményt jelentette számomra, és ezzel gyerekkori álmomat váltottam valóra. Úgyhogy erre a szezonra nem lehet rosszat mondani. Emellett szlalomban tudtam javítani a pontjaimon, ezen kívül elértem néhány dobogós helyezést nemzetközi versenyeken, sőt, FIS versenyt is sikerült nyernem. Ezek az eredmények is nagyon pozitívak, és azt jelzik, hogy jó úton haladok. Ebben a szezonban első világkupa futamomon is elindulhattam Söldenben, aztán a másodikon Zágrábban, ezek is hatalmas élmények voltak. Megbizonyosodtam arról, hogy szeretnék versenyezni a világkupa mezőnyben, és ott lenni több VK-futamon a következő szezonban.

-          Ha kivetítjük a vágyaidat a következő szezonra, a világkupa indulásokon túl még milyen céljaid vannak?

-          A világkupákon pontszerző szeretnék lenni, vagyis harmincban végezni, már csak azért is, mert az első pontszerzés után a FIS fizeti a további indulásaimat, másrészről nagy vágyam, hogy egyre jobban odatartozzak a világ élmezőnyébe. Remélem, ehhez egyre közelebb kerülök.

-          Mit szeretnél változtatni a felkészülésedben?

-          Két éve egy svájci erőnléti edzővel készülök. Ő írja az edzésprogramot, és jó úton haladok, hogy erős legyek, de azért még van miben fejlődni. Most nyárra is nagyon komoly szárazedzések lesznek. A nagy sínemzetekkel szembeni havas edzések hiányát a szárazedzésekben szeretném pótolni. Szóval ezen a téren mindenképpen fejlődnöm kell, több magabiztosságot is kellene szereznem, meg a sítechnikát is lehet még csiszolni. Az előző szezonban jól működött az a felállás, hogy Dietmar Thöni a vezetőedzőm és Szepesi Bertold segédedzőként segít engem, ő jár ki velem a versenyekre is. Többnyire ez jól működött, az jelentett nehézséget időnként, amikor csapatársamnak, Úry Bálintnak is ugyanakkor volt versenye egy másik helyszínen, és Berti nem tudott két helyen egyszerre tartózkodni, így erre a helyzetre próbálunk megoldást találni.

-          Mi lesz még fókuszban a következő szezonban a felkészülés mellett?

-          Én idén mindent félreteszek, most érettségiztem, de nem tanulok tovább, mert csak a síre szeretnék koncentrálni. Profi alpesi síző szeretnék lenni, és aztán meglátjuk, ez milyen eredményeket hoz majd.

-          Hogy tervezel a gyors számokkal a jövőben?

-          Lassan szeretnék elmenni a gyors számok felé, de fontos a jó technikai alap, ezért, ha jól sikerül a felkészülés, valamint jól megy majd a szlalom és az óriás-műlesiklás, akkor nincs akadálya annak, hogy elinduljak lesiklásban és szuper-G-ben is, és hogy a következő téli olimpián, Cortinában is ott legyek, mert ez a pekingi fantasztikus élményt jelentett számomra. 4 év múlva szeretnék több számban is elindulni a játékokon, ezért is fontos lépés elkezdni a gyors számokban is versenyezni.

-          Néhány évvel ezelőtt Miklós Edit sajtótájékoztatóján te is felszólaltál, mint a jövő egyik reménysége, és azt mondtad akkor a sajtónak, hogy te eredményesebb szeretnél lenni Editnél. Most, hogy felnőttél, és jobban belelátsz a felkészülésbe, az elvégzett munka mennyiségébe és a profik világába, sok mindent megtapasztaltál, ugyanezt gondolod?

-          Én hiszek magamban, hogy ezt a gyermekkori álmomat valóra tudom váltani, így nem változtatnék ezen a kijelentésen. Teljes szívemből érzem, és hiszem, hogy sikerülhet.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.