Magyar Sí Szövetség
Hírek

"Sípályát" épített magának

Beszterczey Kristóf a Callberg SE sízője nyáron a kondiedzések mellett judóval és vitorlázással készül a szezonra.

 1. Milyen célokkal kezdtél el sízni?
Óvodás koromban az udvaron egy hósáncot építettem, akkor síeltem először, és lettem szerelmes a síelésbe.

2. Mit szeretsz legjobban a sízésben?
A síelésben azt szeretem, hogy egy komplex sportág, fontos a sí szervizelése, a kondíció, a kitartás, a technika, és amikor gyorsan jövök le a pályán, ezekre mind szükségem van, valamint azt, hogy minden számnak megvan a saját szabálya és szépsége, ezért sokszínű a sportág.

3. Mi az erősséged?
A legnagyobb erősségem szerintem az, hogy rendkívül kitartó vagyok, nehezen adom fel. Az erősségeim közé tartozik az is, hogy az edzésen mindig a 100%-ot nyújtom, a terhelést nagyon bírom. Szerintem az is jó, hogy elég erős vagyok, ami kulcsa mindennek, mert, ha nincs kondíció elég nehéz eredményesen dolgozni.

4. Melyik versenyszámot szereted a legjobban?
A legjobban a szuper-óriásműlesiklást szeretem, habár ezt a számot nem annyit gyakorlom, mint a többit, de amikor először csináltam, egyből megtetszett. Azt szeretem benne, hogy gyorsan lehet menni, elég hosszú ideig. Szerintem ebben a számban az a jó, ha valaki erős, mert, ha nem, akkor elképzelhető, hogy nem fogja bírni.

5. A szárazedzéseken miken fejlesztetek az edződdel?
Egy héten 5 alkalommal veszek részt száraz edzésen, ebből 2 alkalommal van terepfutó edzés, a többin pedig az állóképességet és a kondíciót fejlesztjük. Szerintem ezek az edzések teljesen felkészítenek a havas edzésekre.

6. Melyik volt az eddigi kedvenc versenyed?
Az eddigi kedvenc versenyem az Andorrában megrendezett Troffeu Borrufa volt. Nagyon tetszett ezen a versenyen az, hogy az összes számban indulhattam. Szerintem ott ment legjobban a sízés.

7. Mire vagy a legbüszkébb az eddigi versenyeredményeid közül?
Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a 2017-es évben megrendezett Országos Bajnokságon szlalomban 2. és óriás-műlesiklásban 3., összesítésben pedig 2. helyezett lettem. Ez volt az eddigi legjobb szereplésem.

8. Mi a következő szezonban a célod?
A legfőbb célom az, hogy minél többet fejlődjek. Persze a céljaim közé tartozik az is, hogy a válogatott csapat tagja legyek. Szeretném, ha sikerülne eljutni azokra a versenyekre, melyeken tavaly is részt vettem. De a legjobban a Topolino versenyre szeretnék kijutni.

9. Neked van-e kiegészítő sportod?
Nyáron judo edzésekre járok. Hétvégenként, ha jó szél van, vitorlázni szoktam, a saját hajómmal, melyet a szüleimtől a jó bizonyítványomért kaptam. Az elmúlt években a megyei sikló flotta bajnokságokon is indultam, ahol arany kupákat is begyűjtöttem.

10. Mik a hosszútávú céljaid a sízésben?
A célom, hogy egyszer a téli olimpián szerepeljek. Ez még sokára lesz, de azért edzek, hogy ott lehessek.

11. Milyen volt a tavalyi szezonod, miben kell még fejlődnöd?
A tavalyi verseny idény elég rosszul kezdődött, nagyon labilis voltam. De a szezon végére belejöttem, és ez meg is látszott az eredményeimen. Azért van még miben fejlődni, hogy óriásban a kapukhoz közelebb menjek. Sokat kell még fejlődnöm a szlalomban, hogy magabiztosan síeljek és ne feszengjek.

« Január 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31