Samsal Dalibor a 32. Kékesi Márton a 35. lett kombinációban a téli olimpián. A szám olimpiai bajnoka az osztrák Marcel Hircher lett.
Az orkánerejű szél mára lecsillapodott annyira, hogy az alpesi sízőknek sikerült megrendezni az első versenyt a téli olimpián. A lesiklást lerövidített pályán bonyolították le, 65 indulóval.

Samsal Dalibor a 49-es, Kékesi Márton az 59-es rajtszámmal vághatott neki a távnak, melyet mindketten teljesítettek. Samsal a 60., Kékesi a 62. pozícióból várta a műlesiklást.

A legjobb 30 visszafelé indulhat műlesiklásban, a többiek pedig a lesiklásban elfoglalt helyük alapján. Így Kékesi Márton volt az utolsó induló.

A szlalom pálya számos lesikló specialista versenyzőn kifogott, és többen vissza is léptek, de nem csupán ezért ugrottak előre a magyarok, akik erőssége a műlesiklás. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton 35. helyen zárt.

Foto: Szalmás Péter!MOB

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.