Budapestre érkezett  a minszki Európa Játékok lángja május 9-én. A Magyar Olimpiai Bizottság ez alkalomból a főváros legszebb pontjait is érintő váltófutást szervezett Valóra Váltó elnevezéssel. A stafétában több olimpikon és neves sportoló, valamint sportvezető is részt vett, köztük a Magyar Sí Szövetség elnöke, Miklós Edit.

A MOB idén 124 esztendős, így a váltó alkalmával 124-en futottak, köztük sportolók, olimpikonok, paralimpikonok, sportvezetők a Hősök teréről a Kossuth térig. A váltó első tagjaként Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke futott a lánggal, ő Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének adta át.  A futásban tucatnál is több olimpiai vagy paralimpiai bajnok is szerephez jutott, köztük a világ legidősebb élő bajnoka, a tornász, Keleti Ágnes, Darnyi Tamás úszó és a Kovács Katalin kajakozó.  Szövetségünk elnöke, Miklós Edit is részese lehetett a váltófutásnak, örömmel vállalta e megtisztelő feladatot.

A MOB tájékoztatása szerint a láng május 3-án indult el Rómából; Budapest után a következő állomás Pozsony, majd Brnón és Varsón keresztül éri el a június 21-én kezdődő II. Európa Játékok helyszínét, Minszket.

Kép: Mob/Szalmás Péter

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.